Gemeente Weert zoekt Fair Trade bedrijven en organisaties

De gemeente Weert zoekt eerlijke bedrijven en organisaties voor het behalen van de titel Fairtrade Gemeente. Verkoopt uw winkel, horecaonderneming of organisatie Fair Trade producten of gebruikt uw bedrijf of (maatschappelijke) organisatie minimaal Fair Trade koffie en thee voor eigen gebruik? Laat het de gemeente weten zodat Weert kans maakt op de titel Fair Trade Gemeente!

Fair Trade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen werkt de lokale gemeenschap aan zes campagnecriteria. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich Fair Trade Gemeente mogen noemen.

Criteria Om de titel te behalen moet Weert onder andere aan de volgende criteria voldoen:

  • In de plaatselijke winkels worden Fair Trade producten verkocht of serveren horecabedrijven Fair Trade producten;
  • Lokale (maatschappelijke) organisaties, bedrijven en groothandels kopen en gebruiken Fair Trade producten, minimaal koffie en thee.

De gemeente Weert is op zoek naar deze winkels, bedrijven en organisaties. Bent u er een of kent u er een? Mail dan naar gemeente@weert.nl.

Voortgang Eind 2014 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin het college van B&W wordt opgeroepen om te voldoen aan de criteria van Fair Trade gemeenten. Op dit moment werkt de gemeente Weert hier hard aan en is de voortgang te volgen op www.fairtradegemeenten.nl.

====================================

Wereldwinkel Weert geheel vernieuwd

Wereldwinkel Weert heeft zowel het interieur van de winkel als de collectie geheel vernieuwd en gemoderniseerd.

Nieuwe kleuren, nieuwe indeling en een vernieuwd assortiment; hiermee speelt Wereldwinkel Weert in op de vraag van de moderne FairTrade klant. 

Alles uiteraard met in achtneming van de FairTrade doelstellingen en de missie van Wereldwinkels:

Het bevorderen van eerlijke handel in hoofdzaak door de exploitatie van Wereldwinkels.

Wereldwinkels zijn inspirerende winkels met authentieke en originele producten uit verschillende culturen.

Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat de producten zijn geproduceerd en verhandeld met respect voor mens en milieu.

Wereldwinkels steunen met hun handel de producenten bij het opbouwen van een behoorlijk bestaan en ijveren voor een betere markttoegang van producenten uit de armste ontwikkelingslanden.

 

Tot ziens in onze winkel.

Wereldwinkel Weert

Hegstraat 4

Weert